Over mij

In mijn fotografie ben ik een verhalenverteller. Ik kies daarin bewust voor mijn eigen omgeving, daar waar ik dagelijks ben. Oog hebben voor de eigen omgeving zorgt uiteindelijk voor een betere omgeving voor mens, dier en natuur. Ik geniet van het maken van mooie beelden van die omgeving en wil met die beelden mensen raken, vanuit de overtuiging dat geraakt worden leidt tot verandering. Verbinden, bewustwording, mensen, natuur, kunst en cultuur zijn woorden die daar bij passen. 

Ik ben geboren (1966) en getogen in Kronenberg en fotografeer sinds 2007. Toen startte ik met de basisopleiding aan de fotoacademie van Rotterdam.
De daaropvolgende jaren heb ik aan het Centrum van de Kunsten (CKE) in Eindhoven een aantal cursussen gevolgd. Daarnaast nam ik deel aan fotoweken in Frankrijk en fotoreizen in diverse landen. Zo ontwikkelde ik mezelf en werd fotografie een passie.

In 2013 schreef ik me in voor de opleiding Fotokunst Hogere graad aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Mol. De 4-jarige basisopleiding sloot ik af met landschapsfotografie: Het Groot Veld.De daarop volgende twee jarige specialisatiegraad sloot ik af met portretfotografie: De Megjes in Kronenberg. Voor beide projecten maakte ik een facebookpagina, zodat de interactie met anderen ontstond.

Het fotoboek Megjes in Kronenberg is te koop voor € 35,- (excl. verzendkosten) via info@marleenwijnen.nl. Tot en met 20 mei 2020 ontvang je een corona-korting van € 5,- per exemplaar en betaal je €30,-.

In juli 2017 verscheen het fotoboek Het Groot Veld. Een ogenschijnlijk gewoon veld tussen Kronenberg en Sevenum, waar wordt gewerkt,  gewandeld, gewoond en genoten. Een eeuwenoud veld dat voor velen vanzelfsprekend en tegelijkertijd kwetsbaar is. Het fotoboek en de expositie ‘Het Groot Veld’ op meerdere plaatsen raakten mensen. Het maakten hen nog meer bewust van die kwetsbaarheid en de noodzaak om het veld te koesteren om zo te behouden voor hen die na ons komen. Zo werd in september 2018 de stichting ‘Vrienden van het Grutte Veld’ opgericht. Het fotoboek Het Groot Veld is uitverkocht maar ik blijf beelden maken en publiceren op Het Groot Veld.

Naast mijn vrij werk ben ik ook uitvaartfotograaf. Met Stilstaan bij afscheid fotografeer ik in opdracht het afscheid van een overledene op een manier die past bij de wensen van de nabestaanden. Respectvol en met aandacht voor detail. De beelden zijn een tastbare herinnering aan dit afscheid en kunnen de nabestaanden helpen bij de rouwverwerking. Voor meer informatie kijk op: www.stilstaanbijafscheid.nl

Zelfportret uit de serie Megjes in Kronenberg, 2019